19 FEBRUARI 2017

Efter en helg på hemmaplan så är jag nytankad med ny energi och mer laddad än nånsin att komma upp igen! 


I lördags tog vi det lugnt på morgonen innan vi uträttade vi lite saker på köpingen och åt lunch på matstället med mamma, pappa & Jossan. Vid 3 åkte vi till hedsta där vi myste och åt god lax till middag, sen kröp vi upp i soffan framför mello med glass och chokladsås innan vi gick och la oss tidigt. Idag har jag sprungit min vanliga pre-boden-runda enligt rutin och det var så härligt väder ute! När jag kom hem tog jag en dusch, smorde in kroppen och färgade ögonbrynen och sen kom saknade farmor & farfar och åt god mat som mammsen lagat. 16:10 satt vi återigen på tåget mot Arlanda och nu ligger jag nerbäddad i sängen på a9 igen!

Vardagligt | | Kommentera |

VINTERÖVNING

Shit pommes vad veckorna flyger iväg. Det beror garanterat på att allt är så djävulskt roligt just nu! 
Förra veckan drog vinterutbildningen igång och alla plutoner på kompaniet tränade hela onsdagen och torsdagen på att skida med de omtalade "vita blixten" från 08:00-20:30. På fredag morgon åkte vi alla ut i fält och ägande hela dagen åt förläggningstjänst och på lördag morgon vaknade vi till 25 minusgrader. 
Lördagen gick åt till ännu mer skidträning men den här dagen var det mer fokus på strid från skidor. Vi övade på olika skjutställningar (vilket var rätt bökigt när man hade både skidor, stavar, stridsväst, hjälm och vapen att hålla koll på) och sen sköt vi även med skarp ammunition från skidorna. På söndagen övade vi försvar av förläggningen, också med skarp ammunition, så det blev en del krigande vilket uppskattades av allihopa tror jag. På kvällen skickades vi ut på långmarsch på skidorna och det var längesedan jag var så slut som jag var när vi kom tillbaka vid 22:00, 3 timmar senare. Kom inte ner i sovsäcken förrän vid 1 och var tvungen att gå upp igen en halvtimme senare då jag gick post mellan 2-3 och sen fick jag 1.5 timmes sömn till innan vi gick upp för att riva och täcka igen förläggningen vid 5. 
Vid det här laget hade 12 stycken från kampaniet insjuknat i magsjuka och en stor del av 3:e pluton hade åkt tillbaka för att ha annan utbildning på a9, så vi var väldigt få kvar som var friska men väldigt trötta. Hela måndagen övade vi strid på skidor med skarp ammunition i snö som räckte upp till låren. Var så sjukt slut i både kropp och huvud vid det här laget, så när vi senare på kvällen blev tillbakaskjutsade till a9 i bandvagn så somnade vi allihopa så fort vi satt oss ner. När vi kom tillbaka så hann vi bara slänga in alla grejer på logementet innan vi hade genomgång inför morgondagens verksamhet fram till 21:00 och sen fick vi äntligen ta en varm dusch och gå och lägga oss.På tisdagen var det isvaksbad som stod på agendan. Fick en efter en hoppa ner i det iskalla vattnet, simma runt en stund, försöka återfå lugnet, anhålla befälen om att få kliva upp och sedan ta oss upp med isdubbar. När vi kommit upp fick vi byta om till torra kläder på en öppen gårdsplan och sen gällde det att få upp värmen igen genom att springa sig varm. När alla var färdigbadade åkte stridspackningarna upp på ryggarna och så marscherade vi tillbaka till a9 där befälen väntade med fika och hela vinterövningen avslutades. 

Igår hade vi skönaste dagen på länge då min pluton inte hade uppställning förrän 08:00 och sen gick förmiddagen åt till att vårda personlig materiel innan visitation och lunch och efter lunch hade vi löpträning ute i solskenet följt av plutonens timme och "heta stolen" då vi utvärderade varandra efter vinterövningen. 

Idag har vi haft utvärdering och säkerhetsutbildning, fys och helgrutin och 14:00 gick bussen mot flygplatsen. Hade turen att få SAS PLUS den här gången igen så vi hängde lite i loungen innan flyget gick och där fick vi sitta längst fram och bli serverade polarrullar, vin och snacks. På Arlanda unnade jag mig själv 3 par fina trosor från Victoria secret medans vi väntade på tåget och nu dröjer det inte allt för länge innan vi är hemma i Ljusdal igen. Oj vilka roliga veckor det har varit, men oj vad skönt det ska bli att få komma hem och rå om mamma, pappa, Jossan & Erik nu!

Vardagligt | | Kommentera |

Skrivet 5 februari

Två veckor teknik/vård + helgtjänst när resten av kompaniet hade ledig-helg-i-Boden tärde något på motivationen och psyket. Helgen blev dock kanonbra ändå då jag och Erik åkte till Luleå över kvällen direkt efter att jag slutat på lördagen och där började vi med att se La la land på bio innan vi gick till tapas-restaurangen Tapas de papá. Åt av supergoda tapas, delade på en kanna sangria & hade det supermysigt innan vi tog bussen tillbaka till Boden vid 23 och sov på Bodensia. 06:00 ringde klockan på söndagsmorgonen och då var Erik så snäll och gick upp med mig och följde med till a9. 07:30 stod pjästäten återigen ensamma uppställda i korridoren medan de andra låg och sussade inne på logementen och sen väntade ännu en dags vårdande och skruvande på archern innan vi slutade. Veckan därpå vårdade och skruvade vi ännu mer, genomförde både praktiska och teoretiska prov, fysade och vårdade archerhallen innan vi på fredagen äntligen fick våra utbildningsbevis som visar att vi är godkända pjäsoperatörer. 15:55 gick flyget från Kallax och när vi kom fram till Arlanda och hade drygt en timmes väntetid innan tåget gick så beställde vi lite nachos och en varsin öl och cider på O'Learys. Runt 23 var vi framme i Ljusdal och då var det väldigt uppskattat att få gå och lägga sig och sova. Morgonen därpå gick vi dock upp 06:30 för då var det dags för angling på hedstatjärn. Så mysigt! På kvällen kom Sara, Magnus, Isaac och Gabriel och käkade tacos och sen åkte jag & Erik hem till Ljusdal. På söndagen myste jag med mamma, pappa & Jossan i soffan innan jag stack ut och sprang 2 mil följt av dusch och ännu mer slöande i soffan innan tåget mot Arlanda gick 16:10 och vid midnatt var vi tillbaka på a9. Pratade och skrattade tills magen gjorde ont innan vi släckte lampan lite för sent. 

Vardagligt | | Kommentera |
Upp