JÄMTLANDSTRIANGELN

Hade helt underbara dagar uppe i fjällvärlden tillsammans med min fantastiska pappa!

På onsdagen laddade vi med stekt strömming, potatismos och rårörda lingon till lunch på Storulvån och sen baxade vi upp våra 20-kilos ryggsäckar på ryggarna och började gå mot Sylarna. Gick totalt 1,6 mil och var framme runt 8-tiden på kvällen, trötta och blöta efter diverse regnskurar, så då var det alldeles ovärderligt att få komma in på fjällstationen och ta en varm dusch och äta varm mat innan vi kröp ner i våra sovsäckar i tältet.

Trots snöstorm på natten sov jag väldigt bra och morgonen därpå kokade vi gröt och bredde mjukostmackor innan vi gav oss ut igen. Den här dagen snöade det och blåste det verkligen jättemycket och större delen av sträckan lutade uppåt rätt rejält, så det blev till att kämpa sig framåt med snön piskandes i ansiktet för att komma fram så fort som möjligt. 2 mil och 6 timmar senare kom vi fram till Blåhammaren, STSs högst belägna fjällstation, och då satte vi upp tältet, tog en dusch och bastade och lagade köttbullar, potatismos och lingonsylt till middag. Avslutade kvällen med kortspel och lite gott att dricka ifrån den lilla baren och sen gick vi och la oss i tältet där vi somnade på en gång.

Fredag morgon vaknade vi av att snömolnen dragit bortåt och att det var alldeles lugnt och klart. Så häftigt att stå och titta ut över alla dalar och snötäckta bergstoppar!
Den här dagen gick vi bara 12 kilometer och då vädret var kanon så kunde vi ta det lugnt, stanna och fika och njuta av utsikterna innan vi vid 3-tiden kom tillbaka till Storulvån. Hade så sjukt ont i kroppen av träningsvärk vid det här laget, så det blev både dusch och bastu i försök att mjuka upp kroppen. Middagen åt vi i Åre på en supermysig restaurang där jag åt fjällröding med blåmusslor och vitvinssås och sen styrde vi hemåt mot Ljusdal igen. SÅ tacksam för dessa dagar och som jag sa till pappa när vi låg i tältet med snön yrandes utanför: "det här gör jag alla gånger före en helg i Stockholm", och pappa svarade: "Jag med, alla gånger".

Vardagligt | |
Upp