FREDAG 8 APRIL 2016

Oj vad roligt jag har haft i veckan!
I måndags hade vi teori och löp-pass i skogen och på kvällen hade vi kvällstjänst då vi hade sjukvårdsutbildning. Befälen hade satt ihop olika scenarion där hälften av plutonen fick spela skadade i bilolyckor och andra hälften fick agera sjukvårdare och trots att regnet hällde ner så var det superroligt! 
På tisdagen hade vi examinationer i skjutning och sen hade vi skjuttävling där vi först skulle göra 5 armhävningar med full utrustning på, sen springa hundra meter, göra 10 burpees, springa tillbaka, skjuta tre skott stående, 3 skott knästående och 3 skott liggandes på en tavla 20 meter bort. Vi hade max 1 1/2 minut på oss att hinna med allt och jag lyckades komma till final och slutade på en 2:a plats (trots att jag missuppfattat och trodde att vi bara skulle skjuta 6 skott istället för 9) med mina 59/60 poäng. 
På tisdags kvällen tog jag en skön springtur innan jag och grabbarna kollade på film och åt kvällsfika och sen gick vi och la oss tidigt eftersom en tuff dag väntade dagen därpå. Onsdagen hade vi sjukvårdsutbildning där vi fick släpa och bära på varandra med full utrustning på och sen fick vi ta andra sprutan mot TBE innan vi packade strids- och trosspackningarna, låste ut vapnen och gav oss ut i fält. När vi kom ut till platsen där vi skulle tillbringa natten så började första grupp med att resa tältet inne i en liten skogsdunge som man behövde hoppa över en bäck för att komma till och andra grupp upprättade en infartspost uppe vid vägen. Den här dagen ösregnade det hela dagen och blåste jättekallt, så efter att ha tillbringat 3 timmar stillastående som vaktpost så satt det fint med köttbullar och potatismos till middag. På kvällen patrullerade vi runt hela marma skjutfält mellan 22:00-24:00 och 01:30-3:00 var jag och Oscar patrullposter. Vi skulle patrullera en kolsvart sträcka på 2 kilometer fram och tillbaka och när vi befann oss i mitten på sträckan så hörde jag ett konstigt ljud långt inifrån skogen. Vi som hade pratat om skräckfilmer och hunnit skrämma upp varandra rätt ordentligt blev något skraja men fortsatte gå. Då kom ljudet närmare och vi hörde hur nånting kom springandes mot oss inifrån gräset. När den befann sig ca 10 meter ifrån oss så insåg vi att det var ett vildsvin och Oscar sköt 7 skott med lösplugg som våra vapen var laddade med. När den inte lyssnade utan fortsatte springa mot oss så vrålade Oscar åt den och då vek den av och sprang in i skogen. Kan säga att vi var snabba på fötterna när vi tog oss tillbaka bort till minibussarna och stängde in oss.

Igår var jag jättetrött med mina 3 timmars sömn i kroppen, men det var bara att rycka upp sig då vi hade skjutprover hela dagen. Såklart spöregnade det hela dagen då också, så efter att ha haft vapenvård och materielvård fram till 4 så var alla mer än nöjda över att få ta av sig alla blöta kläder och ta en varm dusch. På kvällen åkte jag, Rasmus, Oscar, Nicklas och Alexander in till Gävle och åt en välförtjänt middag på O'Learys och när vi kom tillbaka vid nio så var jag så trött att jag somnade innan huvudet ens hunnit nudda kudden. 

I helgen har jag fått beviljad permission för att kunna skriva högskoleprovet imorgon, så i eftermiddag åker jag hem och gosar lite med familjen och Erik! SÅ mysigt! 
Vardagligt | | Kommentera |

SÖNDAG 3 APRIL 2016


Har verkligen haft mysigaste helgen!
I fredags kom Erik och åt mat och kollade på nya Beckfilmen innan vi stupade i säng rätt tidigt, men lördag morgon vaknade jag som vanligt tidigt tidigt och gick upp och tog en dusch, gjorde hårinpackning och smorde in mig innan jag väckte Erik. På kvällen bestämde vi oss för att ha en liten date-night så vi tog bilen till hudik där vi började med god middag på Old Texas och sen gick vi och såg Batman vs Superman på bio. Så mysigt! 
Idag har vi bara tagit det lugnt och varit ut till farmor och farfar och fikat och sen åt vi tacos till middag innan det var dags att ta tåget tillbaka till Las Marmas. Nu kör vi en vecka till! 
Vardagligt | | Kommentera |

FREDAG 1 APRIL 2016

I måndags kväll återvände jag tillbaka till marma igen och den här veckan har mestadels bestått utav skyddsvaktsutbildning och närkamp. Så himla rolig vecka och jag har lärt mig så sjukt mycket. Igår fick vi sluta vid halv 5 och då tog jag en skön springtur uppåt skogen. Så glad över att både sätesmuskeln och knät har läkt ihop nu! Idag är det ojämn vecka och fredag, vilket betyder permission och hemgång och trots att det inte var så längesedan jag var hemma så ska det som vanligt bli väldigt skönt att få komma hem och varva ner lite.
Vardagligt | | Kommentera |
Upp